Utsiktsbakken Brassband ble stiftet på Lillehammers spesialskole, Breidablikk, høsten 1987.Etter at spesialskolene ble lagt ned midt på -90-tallet har korpset hatt sin forankring i Lillehammer Kulturskole, og med instruktører fra Kulturskolen.

Korpset består i dag av 27 musikanter i alder fra 15 til 60 år, med geografisk spredning fra Ringsaker i sør til Heidal i nord.

Vi har ukentlige øvelser, både fellesøvelse og gruppe/individuelle øvelser. Øvelsestiden er lagt til dagtid. Det gjør at vi innimellom kan bryte ut av mønsteret og gi skolekonserter i øvelsestiden, på alle nivåer fra barneskoler til høyskolen. Vi ser det som et viktig holdningsskapende tiltak. Korpset er svært aktivt, og søker ofte samarbeid med voksenkorps. Ved til sammen 4 jubileumskonserter har vi invitert med oss Hans Majestet Kongens Gardes Musikkorps. Videre kan nevnes samarbeid med Kampen Janitsjar og Oslo Politiorkester. UBB har deltatt på alle LillehammerReveljene.

Nå gleder vi oss veldig til å samarbeide med Brøttum Brass, for andre gang. Første gang var de våre gjester under 20 års jubileet i Maihaugsalen høsten 2007, da også sammen med Wiggo Sandvik fra Vazelina Bilopphøggers.

Dagens konsert vil inneholde separate numre fra de to korpsene, samspills- numre etter nyskrevne brass-arrangementer, og  numre hvor noen av våre musikanter er solister med Brøttum Brass.

Brøttum Brass er et av Norges fremste brassband og har holdt til på Brøttum siden korpsets oppstart i 1892. Besetningen består i dag av både gamle og unge med medlemmer fra 17 til 63 år.

Korpset har, med ildsjeler og store ambisjoner, klart å holde et høyt musikalsk nivå. Her er det smittende musikkglede, sterkt samhold og stor vilje til å jobbe mot høye mål. I 2023 rykket korpset også opp til elitedivisjonen i NM Brass som det første brassbandet fra Hedmark noensinne. Brøttum Brass har et høyt aktivitetsnivå og er i tillegg til lokale konserter og oppvisninger også ofte å høre i resten av fylket og landet.

Vi kan love en kveld preget av spilleglede og livsutfoldelse.

Håper dere liker mixen. Len dere tilbake og nyt opplevelsen!

Barnebillett kr. 94,- + avgift på kr. 6,-
Voksenbillett kr. 214,- + avgift på kr. 6,-

Billetter finner du her.