"Terje Vigen"

LÆRERKONSERT

Fredag 25. januar kl. 19.00

Henrik Ibsen - en konsertforestilling med lærere fra Kulturskolen.

Det er duket for rollebytte. Endelig er det elevene i kulturskolen som får mulighet til å se og høre egne lærere i aksjon, ikke omvendt slik det pleier å være.

Teaterlærer Eline Holbø Wendelbo håper at både elevene og de foresatte benytter anledningen til å se og høre hvordan det låter når lærerne sjøl er utøvere. Konsertforestillingen er også åpen for publikum. Da forslaget om å lage noe så sjeldent som en lærerforestilling kom opp, landet det på dikteposet "Terje Vigen". Han som under napoleonskrigene rodde fra Norge til Danmark for å hente korn for å berge familien sin fra sultedøden:

Der bode en underlig gråsprængt en
på den yderste, nøgne ø; –
han gjorde visst intet menneske mén
hverken på land eller sjø;
5 dog stundom gnistred hans øjne stygt, –
helst mod uroligt vejr, –
og da mente folk, at han var forrykt,
og da var der få, som uden frygt
kom Terje Vigen nær.

Diktet har lang tradisjon som pensum på videregående skole. Ikke minst har mange eldre et nært forhold til dikt-eposet. Derfor skal ensemblet fredag formiddag framføre sin "Terje Vigen"-oppsetning på Lillehammer helsehus.

– Høyaktuelt

Roturen hjem fra Danmark går ikke som Terje Vigen håper. Han blir torpedert av engelskmennene som hadde iverksatt blokade av Danmark og Norge, og lasten hans senket. Resultatet? Da Vigen kom tilbake til Norge, var kona og barna døde.

Skuespiller og teaterlærer Eline Holbø Wendelbo minner om at det også i dag finnes mange mennesker som føler seg tvunget til å ta livsfarlige sjanser, som forsøker å krysse hav i småbåter rett og slett for å redde egen og familiens tilværelse.

– Noen lykkes, andre ikke, minner hun om. Slik ønsker de 12 medvirkende kulturlærerne, inkludert rektor Eivind Nåvik, å aktualisere Ibsen-klassikeren. 11 av dem i orkesteret. Selve teksten framføres av Holbø Wendelbo.

Fredag 25. januar kl. 19.00

Billetter Kr. 100,- voksne og Kr. 50,- barn.

Billetter kan kjøpes på Hoopla.no eller en time før i døra.

Vipps 54 11 39.