SceneGudbrandsdal viser "Norsk konge- og riddermakts møte med tre dølakvinner.

Nobilis

fredag 12. oktober kl. 19.00

Nobilis Norvegica tintinnabulum !

Norsk konge- og riddermakts møte med tre dølakvinner.

Gudbrandsdalens historie- og sagntradisjon rommer fortellinger om tre av dalens kvinner som alle lokker menn fra norsk konge- og riddermakt: Samekvinnen Snøfrid på Dovre dåret Harald Hårfagre så han nesten satte det nyvunne riket på spill. Bondedatteren Kristin Lavransdatter tiltrekte seg ridder Erlend Nikolaussøn som var villig til å gi avkall på det meste av rikdom og ære for å få henne. Den blendende vakre Skårvangsola fra Vågå lokket ridderen Sigvat Kvie så han nesten satte livet til i Ridderspranget for å få røve henne fra ridderen på Sandbu.

En forestilling på om lag en times varighet skal kombinere teater og moderne dans. Forestillingen har preg av å være en konsert- og danseforestilling like mye som en teaterproduksjon. Idé og manus er ved Vidar Olaussen.Tom Willy Rustad har skrevet ny musikk basert på folkemusikalske trekk, for instrumenter som seljefløyte, munnharpe og durspill. Tom Willy er også musiker på forestillingen og til stede på scenen og spiller live. 
Jertru Stallvik har regiansvar. Koreografi er ved danserne: Mette Pedersen, Ranveig Henriksen Bøle og Julie Marie Holth. Skuespillere Viggo Didriksen, Sveinung Næperud og Vidar Olaussen. Kostymer Eli Katrine Krokmoen og scenografi Barbro Bekken.

Billett: Kr. 215,- kjøpes i døra en timer før forestilling eller på https://scenegudbrandsdal.hoopla.no/sales/3523023534

https://www.facebook.com/events/662811364106197/ 

http://www.scenegudbrandsdal.no/