Petter Wettre Standard Reunion 

Hva er jazz? Ingen veit, men mange, fra sjangerens urtid til moderne utdanningsinstitusjoner er samstemte i at det finnes et knippe låter med melodi, feel og akkordrekke som en må kunne improvisere over for å virkelig hevde seg som jazzmusiker: standardlåter.  

Noen ymtet frampå at et minstekrav til en jazzfestival er at det burde være mulig å høre låter fra dette standard-repertoaret, og Dølajazz stemmer i med å invitere en musiker som har jobbet med denne stilen i godt og vel 30 år, nemlig saxofonstjernen Petter Wettre.  

Bestillingen til Wettre var om han kunne tenke seg å ta med seg noen av landets yngre musikere som selv tolker standardrepertoaret på mesterlig vis, og heldigvis var svaret entusiastisk. Gledelig for Lillehammer-publikumet er at trommeslager Amund Kleppan er blant de invitert i dette flotte selskapet av uhyre raffinerte instrumentalister. 

Vi vet ikke hva resultatet blir, men med denne gjengen forventer vi klassiske jazzlåter tolket med sjelfullt og lekent spill – og vi tør garantere en rekke radbrekkende soloer.  

Besetning: Petter Wettre  – tenorsax; Martin Nodeland- gitar; Rasmus Sørensen- piano; Andreas Svabø – bass; Amund Kleppan – trommer.  

Billett: kr. 390,-

Billetter finner du her.