Klar for en jazzkveld du sent vil glemme?
Lørdag 28. oktober kl. 19:00 smeller det på Kafé Banken med en unik konsert du ikke vil gå glipp av!
Konsertstart kl 19:00. Dørene åpner kl. 18:00
Billett: 250,- inkl. avgift.

Billetter finner du her - kun 100 stk.

Vi har gleden av å presentere et norsk all-star jazzensemble bestående av Lage Lund på gitar, Atle Nymo på saksofon, Ole Morten Vågan på kontrabass og Amund Kleppan på trommer. Disse fremragende musikerne vil ta oss med på en musikalsk reise der de utforsker nye og gamle spennende komposisjoner. Dette er en unik anledning til å oppleve noen av de fineste jazzmusikerne Norge har å tilby i en og samme konsert.
Vi ser frem til en kveld av høy musikalsk kvalitet.

Lage Lund har gjort seg bemerket som en av de fremste gitaristene i sin generasjon, og er blant de mest spennende jazzartistene på den internasjonale scenen i dag. Man kan stadig se han i kategorien "Rising Star – Guitar" i Downbeat sin kritikerundersøkelse, og har fått skryt fra Pat Metheny som en av sine favoritt-gitarister. Han er “all music and all soul" ifølge Russell Malone – en av dommerne som tildelte Lund førstepremien i Thelonious Monk International Jazz Competition. Lage har vært en pioner innen moderne jazz, og han har utviklet en unik stemme som gitarist. Med flyttingen tilbake til Norge og sin rolle som professor ved Norges Musikkhøgskole, er Lage veldig ettertraktet både nasjonalt og internasjonalt. "Of the younger cats, Lage is THE one. He's a wonderful player. Scary actually!” - Kurt Rosenwinkel

Atle Nymo har en imponerende karriere som spenner over flere tiår og kontinenter. Utdannet ved jazzlinjen i Trondheim og Norges Musikkhøgskole, har Atle blitt et kjent navn i norsk og internasjonal jazz. Han har mottatt den prestisjetunge prisen "Young Nordic Jazz Comet" med bandet Motif og har siden vært en aktiv musiker i en rekke band og prosjekter. Med hans deltagelse i over 40 album og turnéer som har strukket seg fra Europa til Asia og Nord-Amerika, har han samarbeidet med storheter som Chick Corea, Pat Metheny og Terje Rypdal, for å nevne noen. Atle har vært ansatt ved Musikkhøgskolen i Oslo siden 2013, hvor han har hatt en stor innflytelse på yngre musikere.

Ole Morten Vågan er kjent for sitt kraftfulle og smidige basspill, og han kan ofte høres i sjangeroverskridende sammenhenger, der både jazz, folkemusikk, rock og andre uttrykk veves sammen. Han er en erfaren komponist som skriver musikk med en fokusert tilnærming til ostinato-mønstre og riff, snarere enn tradisjonell akkordbasert harmonikk. Ikke bare er han kjent for sitt arbeid med bandet Motif, men han har også vært del av flere kritikerroste prosjekter og har spilt med artister som Tore Johansen, Jonas Kullhammar og Joshua Redman. Siden 2017 har han vært kunstnerisk leder for Trondheim Jazzorkester, og under hans ledelse har orkesteret utforsket et variert og spennende musikalsk landskap.

Amund Kleppan, jazztrommeslager fra Lillehammer, har vært på scenen siden han var 12 år gammel og turnert over hele Europa. Amund har akkurat etablert seg i Oslo etter å ha fullført sin mastergrad ved Royal Academy of Music i London, hvor han studerte under mentorer som Dave Holland og Craig Taborn. Før det tok han sin bachelorgrad ved Jazz Institute Berlin, under blant annet Doug Weiss. I 2020 markerte han seg ytterligere da hans eget band Amund Kleppan Kvartett ble plukket ut for å delta i den prestisjefylte nasjonale konkurransen, JazzIntro, arrangert av Norsk Jazzforum. Han har mottatt flere priser, britiske Ian Fleming Instrumental Award i 2021 og Danish Music Award i 2018 for å nevne noen. Han har også gjort et solid inntrykk med debutalbumet sitt, "Venture" som ble utgitt i 2019 og mottok en fire-stjerners anmeldelse fra Jazz Journal UK, som skrev “A European union of talents is alive and very well on this album by a multi