LEVI HENRIKSEN OG BABYLON BADLANDS.
Banken utescene.
 

Levi Henriksen er komponist, vokalist og frontmann i Levi Henriksen & Babylon Badlands, og har levd av å være utøvende kunstner siden 2005, samme år han ga ut sin debutplate under eget navn. «Herfra til Rockaway Beach». Siden den gang er det blitt i alt 10 utgivelser. I fjor kom både «Down below is the town I know» med Heart of Mary og diktplata «Alt det som ikke har lyd» med Henrik Maaurd.

Sammen med sitt faste backingband Levi Henriksen & Babylon Badlands har han siden 2016 gjort over 100 jobber, deriblant en Hedmarks turné i regi av Hedmarks Fylkeskommune, og flere jobber både i Nord-Norge og Trøndelag. Vårturneen i 2020 for å promotere fjorårets album «De utålmodige av hjertet», med start i Elverum 21. april og avslutning i Bergen 10. mai ble selvfølgelig avlyst. I 2018 ble han tildelt Vidar Sandbecks kulturpris for sitt virke som musiker, lyriker og forfatter, og ble samme år nominert til Edvardprisen som årets tekstforfatter.

Henriksen har også blitt tildelt Hedmarks Fylkes kulturpris, men dette først og fremst for sitt virke som forfatter. Han ble tildelt Bokhandlerprisen i 2004 for sin debutroman, og som første nordmann noensinne ble også Henriksen i 2017 tildelt den prestisjetunge litteræreprisen Acerbi i Italia. Han var bassist og låtskriver i Heart of Mary, som vant Ungdommens radioavis rockemønstring i 1988 med hans låt «Albert Einstein never lived in my hometown», og året etter ga bandet ut lpen «Greetings from Stuckville».

Siden 2005 har han gitt ut fire cder sammen med Thomas Mårud. «Herfra til Rockaway Beach», 2005, «Bang bang rett ned», 2007, «Det er her vi kommer fra», 2010 og «Langt sakte tog» 2012. I 2016 ga han som Levi Henriksen & Babylon Badlands ut «Det beste bandet i himmelen» produsert av Amund Maarud og gitt ut på sistnevntes selskap Snaxville. I 2017 ga han sammen med Babylon Badlands ut «Verden av i går» produsert av Henrik Maarud, som også produserte utgivelsen i 2019 «De utålmodige av hjertet». Henriksen har registrert over 200 titler hos Tono, de aller fleste skrevet alene, men også i samarbeid med Henning Kvitnes, Åge Aleksandersen, Håkon Ohlgren, Roger Grærsberg, Jørn Åleskjær, Henrik Maarud, Stian Carstensen og Ragnar Bjerkreim.

Høsten 2023 kom Levi Henriksen & Babylon Badlands med sitt fjerde album «190 desibel kjærlighet».

— Et album der de har maktet å løfte det som hele tiden har vært bandets kjennetegn, de gode melodiene og noe av landets ypperste rockelyrikk, til et nivå der de ubesværet beveger seg mot det samme landskapet som artister som Thåstrøm og Lars Winnerbäck har gjort til sitt.

En konsert med Levi Henriksen & Babylon Badlands handler ikke bare om musikk, det handler om øyeblikket, hvilke innfall frontmannen får den dagen og kvintetten prøver hver eneste kveld å leve opp til sitt mantra om at det er bedre å hoppe langt og falle, enn å hoppe kort og stå. Henriksen liker å kalle Babylon Badlands en blanding av Norges mest interessante boyband og rockens svar på Mount Rushmore.

Billetter finner du her.