Hovslått
Historier og sanger om lengsler og håp, fra dagliglivet i to naboland.

Trekkspilleren Ásta Soffía Thorgeirsdottir og sangeren Iva Thorarinsdottir har begge sitt opphav fra Island, men har fullført sine musikkstudier ved Norges Musikkhøgskole og er for tiden bosatt i Lillehammer.

Den norsk-islandske duoen gir her en smakebit av de impulser som har formet norsk og islandsk tradisjonsmusikk gjennom årene. Hva er musikkens rolle i våre liv, og hvilke temaer er det som går igjen, på tvers av landegrenser og tidsepoker?

Ásta Soffía (f. 1995) er oppvokst omgitt av trekkspillmiljøet på nordøst Island (Þingeyjarsýsla). Hun har spilt trekkspill siden hun var åtte år og har en Bachelor i utøvende musikk fra NMH, der Frode Haltli var en av hennes lærere, og Master i musikk utøvende fra musikkhøgskolen i Freiburg im Breisgau. Ásta Soffía ble norgesmester på trekkspill 2018.

I dag jobber Ásta Soffía som freelance akkordeonist med det som mål å bruke det mangfoldige klanglandskapet fra trekkspillet i sine arrangement og fremføring av forskjellig musikk for å vise frem instrumentets bredde. Hun jobber også aktivt for å bygge videre og styrke sine røtter til den islandske folkemusikktradisjonen, og pendler mellom Norge og Island i forbindelse med spillejobber i begge land. 

Iva Thorarinsdottir (f. 1983) er en mezzo-sopran bosatt på Lillehammer der hun arbeider som sanglærer ved Kulturskolen og som freelance-sanger på si. Hun har jevnlige oppdrag gjennom Den kulturelle skolesekken, Spaserstokken og som solist i kirker ved høytider og ved større oppsetninger av oratorier og messer.

Iva kommer fra en familie på Nord- Island som er aktive innen folkemusikk, der sang i stor grad dreier seg om tekstformidling, tradisjoner, og historie. Hun har bodd i Norge størstedelen av livet, og med en bachelor i klassisk sang fra NMH, og en master fra operahøyskolen har hun fått en skolering med ganske andre musikalske idealer enn folkemusikken. Hun søker å balansere disse to verdenene opp mot hverandre og hente ut det beste fra begge uten at sjangrene går på akkord med hverandre.

Disse to musikerne fant hverandre da de ved en tilfeldighet oppdaget at de var bosatt i samme by. Med så mye felles bakgrunn og interesser var det åpenbart at de måtte innlede et samarbeid. Denne konserten blir deres første offentlige fellesopptreden, men forhåpentligvis langt ifra den siste.

Repertoaret spenner fra folketoner til høyromantikk og videre til viser og folkekjære sanger fra nyere tid.

Ordinærbillett kr. 250,- inkl. avgift.
Ungdom kr. 100,- inkl. avgift.

Billetter finner du her.

Velkommen til konsert i Kafe Banken. det vil bli mulighet for kjøp av drikke og enkel snacks.