HøstTango 2020

Høsttango

23. oktober kl. 18:30 og 24. oktober kl. 10:00

-En anledning til å bli en bedre danser!

HøstTango 2020

- en anledning til å bli en bedre danser 

Til årets HøstTango har vi gleden av å invitere til en minihelg med Anne Marit Ligaard og Magnus Andersson. Dette betyr en glimrende anledning til å bli bedre kjent med seg selv som danser. De har satt sammen et opplegg der vi øver mye individuell teknikk.

Vi må holde oss til den samme partneren gjennom hele arrangementet. Meld deg på sammen med noen, eller finn noen idet du møter opp. Noen velger også å øve og danse alene. Uansett vil du garantert få et godt utbytte av helga! 

For å legge til rette for god nok avstand på dansegulvet, må vi begrense antall deltakere til 20. Vi har også komprimert programmet. Følgelig selges fredagsbillett, lørdagsbillett eller billett til begge dager. Billettene inkluderer kurs og milonga.

FREDAG 23. oktober

17.00-18.00 for den som vil: middag på Strand kafé Banken

18.30-20.00 Bevegelsesenergiens grunnteknikk

Vi gjennomgår bevegelsesenergiens grunnteknikk. Når du forstår og behersker innholdet i denne workshopen får du et mye større uttrykksrepertoar. Grunnteknikken vi gjennomgår forklarer det vi pleier å kalle «den grunnleggende bevegelsesenergien» som forskjellige dansere har forskjellig av. Dersom du lærer å bruke forskjellige slike bevegelsesenergier samt å koble deg på andres bevegelsesenergi, vil du bli en mye bedre sosial danser som danser bedre med flere.

20.00-22.00 milonga med oppvisning

Etter kurset kan vi bli igjen og danse. Dette blir ikke en milonga som «i gode, gamle dager», der man spent kunne la blikket gli rundt i salen og lure på hvem den neste tandaen ville bli med. Vi holder oss til den samme partneren hele kvelden. Oppvisning med Anne Marit og Magnus!

LØRDAG 24. oktober

10.00-11.00 Daglig trening

Musikeren spiller sine skalaer. Ballettdanseren strekker og gjør sine pliéer. Idrettsutøveren styrker muskler og bedrer på kondis. Hva gjør du som tangodanser? I denne workshopen gjennomgår vi grunnleggende øvelser som alle kan følge, men som likevel har så mye dybde og verdi at vi fremdeles gjør dem i vår egen tangotrening. Etterpå kan du selv bruke øvelsene til å lage din egen daglige rutine som tangodanser.

11.15-12.15 Tango espressivo

Vi synes at tango altfor ofte blir altfor seriøst. Fra begge sider handler det gjerne om å gjøre ting riktig, noe som går på bekostning av uttrykket og gleden i dansen. Her tar vi utgangspunkt i hvordan vi kan forme tangoen musikalsk. Vi slipper hemninger, og lager små sekvenser som vi uttrykker vakkert fordi vi virkelig klarer å nyte dansen når vi kobler oss på følelsesmessig og musikalsk. Når vi har funnet fram til disse uttrykkene foreslår vi strategier for hvordan vi faktisk kan uttrykke like flott når vi danser sammen.

12.15-13.15 lunsj – benytt gjerne kafeen i 1. etasje: Strand kafé Banken

13.15-14.45 Takes one to tango

Her har vi samme innstilling som i morgenworkshopen «Daglig trening». Men heller enn å begynne med grunnforutsetningene underviser vi problembasert. Altså, vi går rett på repertoaret og jobber primært med boleos, giros og/eller kryss. Etterpå vet du hva du trenger å lære for å kunne utføre repertoarelementene med letthet. Når du danser med partner vil føreren oppleve at det bare er å «hente det ut» av følgeren. Følgeren vil oppleve at føreren kan være mildere i omfavnelsen men likevel få større effekt, samtidig som du opplever større teknisk kontroll, som videre fører til at du kan forme ting bedre musikalsk.

15.00-17.00 ettermiddagsmilonga