Etter 10 studioalbum og internasjonalt gjennombrudd med låta «Hello Troll» i 2008 toppet det hele seg med balladen «Popkoral», som foreløpig har hele 5,5 millioner strømminger. Nå er Helge Lien Trio igjen aktuell med ny musikk. Det nye delvis live-albumet, «Revisited» (Ozella Music 2022), beviser at populariteten ikke har gjort at det musikalske uttrykket har stivnet, tvert imot; det eksperimentelle er fortsatt til stede og resultatet er ei leken plate.

Knut Aalefjær (trommer) og Johannes Eick (bass) har utrolig nok bare spilt sammen siden nedstengningen under korona, men låter allikevel svært samspilte. Her er Aalefjær svaret. Etter flere år har trioens opprinnelige trommeslager vendt tilbake, og dermed gjenforenes sjeler fra bandets ur-besetning. Det er duket for en nydelig opplevelse på årets Dølajazz når vi nå får oppleve «ur-besetningen» i levende live. Det ryktes også om flere legendariske episoder fra Aalefjær’s tid i bandet, som for eksempel spillejobber hvor cymbaler fløy over scenen i øyeblikkets hete.. Kanskje vi er like heldige i oktober?

Aalefjærs tilbakekomst er også en kjærkommen vending for Lien, som beundrer store trommeslagere like mye som han beundrer store pianister. Forvent groove, perkussiv framdrift og rytme. I roligere øyeblikk vender musikk innover mot det mystiske og går over i mørkere nyanser. Samlet oppleves trioen som en stram maskin, og som lytter kan du være sikker på en ting: opplevelsen kommer til å ta pusten fra deg!

Billetter kr. 355,- inkludert avgift
Billetter finner du her.