Fugleelskerne

Fugleelskerne

13., 14., 15., og 17. juni

I år er det 100 år siden 1. verdenskrig sluttet. For å markere dette, setter Teater Leven (Henrik Slåen og Helena Klarèn) opp Jens Bjørneboes sterke stykke Fugleelskerne.

Handlingen i stykket er lagt til den italienske småbyen Torre Rosse tidlig på 60-tallet. Småbylivet og innbyggernes elskede fuglejakt, blir truet av fugletittere som vil legge sitt hovedsete for sin virksomhet  i Torre Rosse. Blant innbyggerne er det medlemmer av motstandsbevegelsen fra 2. verdenskrig, som oppdager at to av fugletitterne er nazister som herjet i området under krigen. Hevnlysten blir stor...

I Teater Levens regi foregår alt på torget iden lille småbyen, og det er bakgården i Kulturhuset Banken som utgjør kulissene til denne oppsetningen med et ensemble på over 30 personer pluss et lite band. Bjørneboes tekst om moral og skyld eller uskyld i krig og fred, står sentralt i hans diktning, og gir et spark i magen til betrakterne om menneskenes tilbøyelighet til å snu kappen etter vinden og ty til ondskap og umoral i gitte forutsetninger. På tross av dette teamet, klarer Bjøneboe å legge inn en god del humor. Stykket består av en god del melodiøse sanger, fremført av ensemblet som også inkluderer et kor. Musikken er komponert av Arild Fredriksen.

Teater Levens støttespillere i denne produksjonen er Lillehammer Amatørteater, Lillehammer Kulturskole, Kulturhuset Banken og Lillehammer Læringssenter. Forestillingen er støttet av Oppland Fylkeskommune og Fritt Ord.

Forestillingen varer i ca. 2 timer og 20 min.

Billett voksen Kr. 350,- 
Billett honnør Kr. 250,-

 

Billetter selges på https://www.gdbillett.no/kjop1.aspx?id=131&aid=188

Forestillingen er ikke passende for barn. Husk gode klær -paraply er ikke tillatt.

Spørsmål om forestillingen kan rettes til Teater Leven på tlf. 95 10 80 90.

Billetter selges