Fra Lågen til Svanesjøen

Fra Lågen til Svanesjøen er musikkteater som forteller historien om Edvard Bræin, født i 1849 på husmannsplassen Bræina på Jørstadmoen.
Bræin-familien var en utpreget musikerfamilie, men ingen av dem får en livshistorie som Edvard. En livshistorie vi vet mye om fordi Edvard var en ivrig brevskriver og fordi familien tok vare på brevene som nå er å finne på Maihaugen.

Edvard Bræin eventyrlige liv tar han til Kristiania i 1866 der han starter sin musikerkarriere som kornettist og fiolinist. I 1875 går ferden videre til Stockholm, og i 1878 går ferden enda lenger øst, til St. Petersburg. En by han bor og virker i til våren 1917 og ferden går tilbake til Lillehammer.
Kristin Søhoel har manus og regi etter en ide av Morten Jostad. Blant de medvirkende finner vi Lillehammer symfoniorkester, pianisten Arnhild Vik, sopranen Helga Botn og skuespilleren Eline Holbø Wendelbo m. fl.

Forestillingen settes opp 3 ganger i Kulturhuset Banken 21. og 22. april 2023, benytt sjansen til å få Fåberg- og Lillehammerhistorie med profesjonelle og amatører i glad forening.

Billettpriser: Voksne kr. 300,- / barn under 15 år kr 100,-

Billetter kjøpes på e-billett og i døren.

Billetter finner du her.