PROGRAM 

Aulis Sallinen:  String Quartet No 3  (arr. for strykeorkester)
Edward Elgar: Serenade for Strykerer
Georg Phillip Telemann: Don Quixote Suite

PAUSE

H.M. Skogstad: Concerto for Piano and String Orchestra 
Astor Piazzolla / Arr. Håkon M. Skogstad: Oblivion
Astor Piazzolla / Arr. Håkon M. Skogstad: Adios Nonino
 

TRONDHEIMSOLISTENE er ett av landets fremste kammerorkestre. Det ble etablert i 1988 av professor Bjarne Fiskum. Fiolinisten Geir Inge Lotsberg har vært kunstnerisk leder siden 2017. Orkesteret har en omfattende virksomhet med konserter i inn- og utland. De knytter gjerne til seg solister og har gjort en rekke innspillinger, flere av disse har fått Spellemannpris. Orkesteret har i alle år hatt stor programbredde og musikalsk vidsyn. Konsertene preges av humør, spontanitet og intensitet.

Trondheimssolistene med Håkon Magnar Skogstad fikk Spellemannpris 2022 for albumet Visions of Tango. Den er utgitt i forbindelse med Astor Piazzollas 100års-jubileum og inneholder arrangementer for piano/fiolin, piano/strykeorkester, samt Håkon Skogstads originalverk «Concerto for Piano and String Orchestra» i fire satser.

 

Håkon Magnar Skogstad (f.1989) er en allsidig pianist med utøvende klassisk utdannelse fra Norges Musikkhøgskole i Oslo, Institutt for Musikk i Trondheim og Manhattan School of Music i New York. Han har mottatt en rekke priser og utmerkelser for sitt spill. Skogstad har bred konserterfaring med konserter over hele Norge både som solist og i en rekke internasjonalt anerkjente ensembler. Han har også holdt konserter i USA, Argentina, Østerrike, Tyskland og Sverige.

Som «tangopianist» har Skogstad snart 15 års erfaring i en rekke internasjonalt anerkjente ensembler og har turnert i hele Norge og i utlandet. Med disse grupper har han utgitt tre kritikerroste album. Hans debut-solo-album «Two Hands to Tango», har høstet flere titalls strålende kritikker fra USA, Argentina, Storbritannia, Polen, Kroatia, Italia, Russland og Norge.

 

Geir Inge Lotsberg (f. 1969) fikk sin opplæring hos Leif Jørgensen i Oslo fra 1979 til 1987. Siden fulgte studieopphold hos Sandor Vègh i Salzburg, Camilla Wicks i Houston og Ana Chumachenco i München.

Lotsberg er medlem av Oslo Strykekvartett siden oppstarten av ensemblet i 1991. Foruten nære samarbeid med musikere som Håvard Gimse, Einar Steen-Nøkleberg, Vebjørn Anvik og Kåre Nordstoga har Lotsberg vært solist med blant andre Ungdomssymfonikerne, Oslo-Filharmonien, Den Norske Operas Orkester, Kringkastingsorkesteret og Camerata Academica Salzburg.  

Han har gitt ut en rekke innspillinger med verk av J.S. Bach, Carl Nielsen og Edvard Grieg, samt flere utgivelser med nyere musikk. Hans foreløpig siste utgivelse er Herman Vogts fiolinkonsert innspilt med Kringkastingsorkesteret.

 

Se også Trondheimssolistenes hjemmeside

 

Billetter: Voksne 300,-

              Barn u/18 år 150,-


Kjøp billetter her