Hold av datoen for Den store klesbyttedagen 26. mars 2022!

Nå som samfunnet har åpnet opp igjen gleder vi i Naturvernforbundet i Lillehammer og Framtiden i våre hender Lillehammer lokallag oss veldig til å arrangere årets klesbyttedag!
Årets tema er reparasjon, og gjennom kampanjen #Ettårtil og i samarbeid med Norges Husflidslag vil vi løfte viktigheten av reparasjon for å forlenge klærnes levetid.
Ofte er det slik at det er favorittklærne våre som blir ødelagt, og bruker vi klærne våre dobbelt så lenge, halveres klimautslippet fra klærne. Derfor er reparasjon et viktig klimatiltak.

Ta med deg venner og familie og bytt bort klær du ikke lenger bruker, mot noe «nytt» og spennende!

Slik fungerer det:
- Ta med deg maks 7 plagg (inkluderer sko) som er hele og pent brukt. Tommelfingerregelen er at en venn ville blitt glad for å få plagget. Ødelagte eller slitte klær tas ikke imot til bytting, men du kan få hjelp til å reparere dem!
- Innlevering av klær skjer fortrinnsvis mellom kl 11.00 og 13.00, men vi tar imot klær underveis i arrangementet også.
- Du vil få utlevert opptil 7 byttelapper som er "betaling" per plagg/skopar. Disse leverer du samme sted som du leverte inn ting når du kom.
- Bytting vil skje mellom kl 13.00 - 16.00
Lillehammer Husflidslag vil stille med et par symaskiner, gode tips og hjelp til bla. tilpasning av klær. Bendiksen & søm og Fryvil Redesign fra Lillehammer Reparerer vil være tilstede og hjelpe til med ulike typer reparasjon. Fretex Lillehammer stiller med en liten pop-up butikk. Våryr vil være tilstede og informere om Våryrfestivalen som går av stabelen helgen etter!

Vi gleder oss til å se nettopp deg der! 
Se mindre
Gode formål