Det er musikkhistorisk sus over Orkester Innlandets første konserter i 2023: Orkesteret har fått med seg fiolinist-legenden Arve Tellefsen (85).

Det blir hele tre konserter der det er mulig å høre Arve Tellefsen i samspill med Gjøvik-fiolinist Atle Sponberg, som også er kunstnerisk leder for Orkester Innlandet:

- ONSDAG 22. FEBRUAR KL. 19.00 I GJØVIKHALLEN 
- FREDAG 23. FEBRUAR KL 19.00 I KULTURHUSET BANKEN I LILLEHAMMER
- LØRDAG 25. FEBRUAR KL 19.00 I HAMAR DOMKIRKE

Tellefsen/Sponberg skal spille et nyskrevet verk av den norske komponisten Kjetil Bjerkestrand. Verket er spesialbestilt av Arve Tellefsen. I tillegg til Orkester Innlandet er besetningen synthesizer og trommer med henholdsvis Øystein Moen og Torstein Lofthus – begge i norgestoppen.

Verket har fått navnet Concerto Grozzo – med zz, som henspiller på at dette er en moderne variasjon av den barokke concerto grosso-formen, blant annet brukt av Arcangelo Corellli, der orkesteret veksler i samspill med solistene.

I tillegg kommer en riktig interessant raritet: Tellefsen har valgt å spille bare kadensaen – altså det partiet solisten spiller helt alene uten orkester i konsert for et soloinstrument – fra Dmitri Sjostakovitsj’ fiolinkonsert nr 1. Denne kadensaen er i praksis en hel sats for solisten alene.

Arve Tellefsen har i mange år samarbeidet med komponisten Kjetil Bjerkestrand, noe som har resultert i en mengde konserter og ikke minst plateutgivelser. At disse to nå har valgt Orkester Innlandet som samarbeidspartner, ses på som en stor ære for orkesteret – og faktisk en begivenhet i norsk musikkliv.

Dette reflekteres også i det faktum at Orkester Innlandet tar i bruk alle tre mjøsbyene som konsertscener i denne helt unike anledningen. Både Gjøvikhallen, Kulturhuset Banken og Hamar Domkirke er alle viktige konsertarenaer for de tre byene.

Det skal også framføres mer musikk på konsertene.

Ordinær billett kr. 350, -
Student billett kr. 50, -

Billetter finner du her.