VULKANUTBRUDD

Lus, vulkaner og det som er imellom
Et eksplosivt møte med vinneren av Nordisk Råds Barnelitteraturpris, islandske Rán Flygenring. Hun vant prisen for sin bildebok Eldgos (Vulkanutbrudd) hvor hovedpersonen Kaktus er med mor på jobben som turistbussguide. Sammen blir de vitner til et vulkanutbrudd. I samarbeid med Norsk Barnebokinstitutt.
Den islandske forfatteren og illustratøren Rán Flygenring mottok Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2023 for bildeboka Eldgos. Tittelen betyr vulkanutbrudd. Turistbussguide Brá tar med sønnen sin, Kaktus, på jobb. Boka skildrer kontrastene i møtet mellom natur og mennesker på en frisk og spennende måte når gruppen med turister kommer nært på et vulkanutbrudd. Hun skildrer hverdagslige problemer opp mot det infernalske og det uanselige mot det usedvanlige, når et utbrudd av lus blir redningen fra lavadøden. Eldgos er også en stilsikkert illustrert bok full av humor og energi.
Alice Lima de Faria er forfatter, illustratør, scenograf og førsteamanuensis i visuell og digital litteratur ved Norsk barnebokinstitutt. Her møter hun Rán Flygenring til en samtale om hvordan man skaper en bildebok gjennom idéer, tekst og bilder.

I samarbeid med Norsk barnebokinstitutt

Billett kr. 180,-

Billetter og informasjon finner du her.