ORDKNAPPEN

Ordknappen er Leser søker bok sin egen pris og deles ut til forfattere, illustratører, oversettere og tegneserieskapere. I tillegg deles det ut en bransjepris
Ordknappen deles ut på Norsk Litteraturfestival på Lillehammer.
Kvelden åpnes av statssekretær Even Aleksander Hagen (Ap) i Kultur- og likestillingsdepartementet.

Barneboken «Ryddetid» av Camilla Kuhn kom i fjor ut i parallellspråklige utgaver på lulesamisk , sørsamisk og nordsamisk. Under Ordknappen denne kvelden, får du høre opplesing på sørsamisk, nordsamisk og norsk.
Skuespiller Anderz Eide skal lese fra tegneserien «Hvis det ikke brenner» av Ronja Svenning Berge og fra «Eg rissa desse runene» av Aina Basso.
Det blir videovisning med Haile Bizen som leser fra sin parallellspråklige diktsamling «La oss si at jeg er» som er skrevet frem på tigrinja og norsk.
Vi får høre joik fra den norsk/samiske vokalisten og komponisten Torgeir Vassvik, som kombinerer joik med samisk tromme, strupesang og naturlyder.
Morten Qvenild fremfører musikk for oss denne kvelden og spiller blant annet til Anderz Eide sine opplesninger. Qvenild er en norsk musiker, keyboardist og komponist innen jazz og beslektet musikk.
Konferansier: Monica Helvig, daglig leder i Leser søker bok.

Gratis.

Informasjon finner du her.